Perşembe, Mart 15, 2012

Vanilyalı Dondurma



Malzemeler: 1 litre süt (kaynar), 1,5 su bardağı şeker, 3 yumurta, 1 çorba kaşığı patates nişastası, Limon kabuğu rendesi, Vanilya (1 paket)

Yapılışı:
Bakır bir tencereye yumurta, şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi konup süt katarak ezilir. Sonra kaynar sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz, kesilir.) Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. 10 dakika kadar çarpılır. Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. (Ara sıra karıştırarak buzlaşması önlenmelidir.)

Not: Vanilyalı dondurmaya kavrulmuş ve dövülmüş fındık, iç yeşil fıstık, küçük doğranmış meyve şekerlemesi konarak lezzeti ve görünümü değiştirebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: