Perşembe, Mart 15, 2012

Sakızlı Dondurma



Malzemeler:1 kg. Süt, 2,5 Çay bardağı toz şeker, 2 Çorba kaşığı hazır salep, 4 - 5 Adet damla sakızı.

Yapılışı:
Damla sakızları belirtilen şekerden 1 çorba kaşığı alınarak havanda beraber dövülür. Süt, alüminyum olmayan bir tencereye konur ve bir taşım kaynatılır. Kaynayan sütün üzerine salep, toz şeker ve dövülmüş sakız konur. Tencere tekrar ocağa konur sürekli karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir. Pişme sırasında sürekli kaşıkla savurarak, dondurmanın sünmesi sağlanır. Tencere ocaktan alınır ve dondurma kabına koymadan önce savurarak ve karıştırılarak karışım ılıtılır. Ilıyan dondurma plastik bir dondurma kabına konur, buzdolabının buzluğuna yerleştirilir. Homojen olması için 45 dakika 1 saat arayla buzluktan alınır, alt üst edilir, tekrar buzluğa konur. Dondurma kıvamını alınca kapağı kapatılır. Arzu edildiği zaman ikram edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: