Perşembe, Mart 15, 2012

Kivili Dondurma



Malzemeler:
1 kg. kivi, 2,5 su bardağı şeker, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 kg. süt, 1,5 su bardağı şeker, 10 gr. salep

Yapılışı:
Kivileri yıkayıp kabuklarını soyunuz. Kivileri mikserden geçirerek şekerle karıştırınız. 1/2 su bardağı süt ayırıp kalan sütü ateşe koyunuz. Nişastayı, ayrılan sütle eziniz. Salebi şekerle karıştırınız. Nişastalı sütü ve şekerli salebi kaynayan süte ilave edip, 10 dakika pişiriniz. Şekere bulanmış kivi püresini de katıp birkaç taşım kaynatınız. Soğuyunca buzluğa koyup yarım saatte bir karıştırarak dondurunuz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: