Perşembe, Mart 15, 2012

Dondurma Puding

Malzemeler:3 su bardağı süt, 1,5 çorba kaşığı un, 1,5 çorba kaşığı nişasta, 6 çorba kaşığı pudra şekeri, 4 yumurta sarısı, 250 gr. kedi dili, 100 gr. sütsüz çikolata, 1 küçük sanayağı (125gr.)

Yapılışı:
Tencereye un. nişasta, yumurta sarısı koyunuz. Karıştırarak yavaş, yavaş sütü katıp pişiriniz. Porselen bir kasede yağ ile pudra şekerini mikserle çarparak köpürtünüz. Soğutulmuş kremayı katıp yediriniz. Hazırlanan kremanın 2/3 sini ayırıp 1/3 ine su buharında eritilmiş çikolata katıp renklendiriniz. Yuvarlak derin bir kalıba naylon torba yerleştiriniz. Kedi dillerini ıslatıp uçları kalıbın ortasına gelmek üzere daire şeklinde diziniz. Üzerine beyaz kremin yarısını yayıp buzluklıa dondurunuz. Sertleşince üzerine çikolatalı kremi döküp tekrar dondurunuz. Kalan beyaz kremi de çikolatalı kremin üzerine döküp ıslatılmış kedi dilleri ile üstünü kapatınız. Buzlukta bir gece bekietiniz. Kalıbı yuvarlak servis tabağına çevirip naylon torbayı üzerinden alınız. İkram etmek üzere buzlukta saklayınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: