Perşembe, Şubat 09, 2012

Zeytinyağlı Bamya



Malzemeler: 1 kavanoz Tukaş Bamya, Yarım kavanoz Tukaş Domates Püresi, 3 küçük soğan, 3 diş sarımsak, 1 havuç, 2 patates, Yarım su bardağı zeytinyağı, 1.5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 2 çorba kaşığı limon suyu, Tuz

Yapılışı:
Soğanları ve sarımsakları soyup, kıyın. Havucu temizleyin ve uzunlamasına ortadan ikiye kesip, dilimleyin. Patatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğan ve sarımsağı kavurun. Havuç, patates ve domates püresini ekleyip, soteleyin. Limon suyu, şeker ve tuz ilave edin. Suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: