Pazartesi, Şubat 06, 2012

Vişneli Parfe



Malzemeler: 2 Su bardağı süt, 2 poşet krem şanti 1 su bardağı vişne, 1 paket vişne jölesi, 3 kahve fincanı sıcak su, 2 adet yumurta akı.
Süslemek İçin: badem

Yapılışı:
Sütü, krem şanti ile iyice çırpın. Katılaştıktan sonra buzdolabında bir süre bekletin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Çok fazla ezilmeyecek şekilde blendırdan geçirin. Vişne jölesini 3 kahve fincanı sıcak suda eritin. Yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpın. Krem şantiyi, vişne jölesini, vişne tanelerini ve yumurta aklarını bir kapta iyice karıştırın. İstediğiniz şekildeki bir kalıba doldurun. Buzlukta en az 3 saat bekletin. Soğutulmuş servis tabağına ters yüz edin. Dilimleyerek ve üzerine badem ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: