Salı, Şubat 14, 2012

Semizotu Çorbası




Malzemeler: 1 demet semizotu, 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ, 3 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un, 1/2 limonun suyu, 1 diş sarımsak.

Yapılışı:
Semizotlarını temizleyip, yıkayıp bir kenara koyun. Yağı bir tencereye alın. Semizotlarını ekleyin. Yumuşayana kadar birkaç dakika kavurup suyu üzerine ekleyin. Kaynamaya bırakın. Terbiyesi için; un, sarımsak, limon suyu ve tuzumuzu blendır dan geçirelim... Diğer yandan da iyice pişen semizotumuzu da aynı şekilde blendırdan iyice geçirip azar azar terbiyesini ilave ederek, koyulaşıncaya kadar karıştıralım ve sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: