Salı, Şubat 14, 2012

Peynirli Sebzeli Makarna



Malzemeler:1 paket burgu makarna, 1 adet orta boy kabak, 1 adet orta boy havuç, 1 adet taze soğan, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber

Yapılışı: Makarnayı kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayın, süzün. Tencereye atarak biribirine yapışmasın diye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte karıştırın. Kalan zeytinyağı teflon tavaya alıp, ince doğranmış yeşil soğanı çok az kavurun. Üzerine ince doğranmış kabak ve havuç dilimlerini ilave ederek 7-8 dakika daha karıştırarak pişirin (kısık ayeşte). Tuzu ve karabiberi de serpin. Sotelenmiş sebzeleri makarna ile karıştırın. Kısık ateşte sebzeli makranayı karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine rende kaşar peyniri ve kıyılmış maydonozu serperek süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: