Perşembe, Şubat 09, 2012

Muzlu Sütlü Tatlı



Malzemeler: 1 su bardağı pirinç, 1 litre süt, 2 çay bardağı un, Yarım paket margarin, 1 paket vanilya, 3 adet muz, 2 yemek kaşığı hindistancevizi.

Yapılışı: Pirinci lapa oluncaya kadar suda haşlayıp tel süzgeçten geçirin. Bir bardak kadar lapa olmadan ayırın. Sütü, şeker ekleyerek çırpın. Lapa olan pirinci ilave edin. Başka bir kapta margarini eritin ve unu kavurun. Kavrulduktan sonra sütlü karışıma ekleyip koyu muhallebi kıvamı olana kadar kaynatın. Soğuduktan sonra muzları dilimleyip mikserle karıştırın. Sonra bir bardak pirinci de ekleyin. Tüm karışımı dört köşe bir tepsiye bir parmak kalınlığında serin. Soğuduktan sonra kesip, muz dilimleri ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: