Malzemeler:
2 Pasta için, 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker, 1
çay bardağı limonlu su, 1/2 paket kabartma tozu
Kreması için: 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 3 çorba kaşığı un, 4
çorba kaşığı kakao, 1/2 paket krema (arzuya göre), 1 yumurta, 2 paket
vanilya, 100 gr. bitter çikolata (arzuya göre)
Yapılışı:
Pastayı hazırlamak için, yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp
köpürene dek çırpalım. 1 limon suyu ilave edilmiş 1 çay bardağı suya
kabartma tozunu ekleyip karıştırarak çırpma kabına ekleyelim ve
karıştıralım. Elenmiş unu ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştırarak
margarin yağlayıp tabanına un serptiğimiz kalıba boşaltalım. Pastayı
175° ısılı fırında pişirerek fırından alalım.
Kremasını hazırlamak için, tencereye yumurtayı, sütü, şekeri, unu,
kakaoyu ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli
karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Krema ateşten alarak
iyice soğutalım. İçine hazır kremayı ve vanilyaları ekleyerek mikserle 1
dk. çırpalım. Pastayı lokmalar halinde doğrayarak kremanın yarısına
ilave edip karıştıralım.
Pastalı supangle kupların yarısına gelecek şekilde paylaştıralım.
Üzerine, kalan kremayı boşaltıp çikolata rende serpelim. Buzdolabında
birkaç saat soğutarak servis yapalım.
Afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder