Perşembe, Şubat 02, 2012

Löbiye (Lobiya - Karadeniz)

Malzemeler: ½ kg barbunya fasulye, 2 çay kaşığı kinzi (kişniş), 3 diş sarımsak, Yarım limonun suyu, 3 dal pırasa, Yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, 2 kaşık tereyağı, 2 çay kaşığı pul biber.

Yapılışı: Barbunya fasulye akşamdan suya konup ıslatılır. Ertesi gün haşlanır. Bir tencereye yağ ve ince kıyılmış pırasa konulup öldürülür. Kinzi ve ince kıyılmış sarımsak ilave edilir. Üstüne haşlanmış barbunyalar limon suyu, tuz, karabiber ve üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilip iyice pişirilir. Pişmesine yakın ince kıyılmış maydanoz pul biber ilave edilip bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: