Salı, Şubat 21, 2012

Limonlu Muhallebi



Malzemeler: 5 su bardağı süt, 1.5 su bardağı tozşeker, 5 çorba kaşığı pirinç unu, 1.5 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu

Yapılışı: Süt, şeker, pirinç unu ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu tencereye alıp malzemeyi birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2 saat bekletin, sonra servis yapın. Afiyet olsun.

1 yorum:

bernayıldız dedi ki...

hımmm harika ellerine saglık ...
bu arada kadınlar gunu için duzenlediğim çekilişime beklerim bilgi için http://sevimyildiz.blogspot.com/2012/03/8-mart-dunya-emekci-kadnlar-gunu-icin.html