Salı, Şubat 14, 2012

Kuru Kayısılı Mayalı Kek



Malzemeler: 3 adet yumurta, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çay bardağı eritilmiş margarin, 1.5 çay bardağı ılık süt, 3 su bardağı un, 1 paket kuru maya, 10 adet kuru kayısı, 1 çay bardağı damla çikolata, Bir tutam tuz.

Yapılışı:
Yumurtaları şekerle birlikte mikserde çırpın ve bir tutam tuz serpin. Yağı ve ılık sütü ekleyin. Un ve mayayı karıştırarak, üzerine ilave edin. Kayısıları küçük doğradıktan sonra damla çikolata ile birlikte kek karışımına ilave edin. Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra yağlanmış kek kalıbına alın. Keki önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudraşekeri serpin. Kayısı ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: