Salı, Şubat 14, 2012

Kümbet Pasta



Malzemeler: 1 Tane hazır kakaolu pasta keki.
Muhallebisi: 1 kilo süt, 3 fincan un, 4 fincan şeker, 125 gr margarin, 1-2 diş damla sakızı.
Üzeri için: Hazır çikolata sos.

Yapılışı: Öncelikle 125 gr margarinde un kavrulur süt ilave edilir, şekeri ve damla sakızı da konup koyulaşınca ocaktan alınır, 10 dk kadar çırpıcı ile soğutulur. Hazır kek değil de kendi yaptığınız pandispanya ise enine 2 parçaya bölünür, hazır kek alınmışsa 1 katı streç serilmiş bir salata kâsesine bastırarak yerleştirilir, üzerine yapılan ılık muhallebi dökülür ve kekin 2. katı üzerine biraz bastırılarak kapatılır bu şekilde 1 gece dolapta beklemesi uygun olur. Hazır paket çikolata sos üzerindeki tarife göre pişirilir, soğutulur servis yapılacağı zaman pasta streç yardımıyla kâseden çıkarılır üzerine sos dökülüp servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: