Perşembe, Şubat 09, 2012

Kesme Muhallebi



Malzemeler: 5 su bardağı süt, 2 çay bardağı pirinç unu, 2 çay bardağı şeker, 1 paket vanilya, 2 adet yumurta.

Yapılışı: Süt, şeker ve pirinç unu orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirlir. Ateşten alınır vanilya katılır, karıştırılır. 15-20 dakika ara ara karıştırarak soğuması sağlanır. Sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır. Uygun büyüklükte Borcam yağlanır. Yumurtalı muhallebi 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece frında pembeleşene kadar pişirilir. Sonra baklava biçimi kesilerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: