Çarşamba, Şubat 01, 2012

İncikli Pilav



Malzemeler: İncik için: 6 adet kuzu inciği, 1 çay bardağı mısırözü yağı, 2 adet domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı un, 1 adet soğan, 2 adet kırmızıbiber 10 su bardağı su Tuz
Pilav için: 400 gr. arpa şehriye, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet domates, 4 adet kırmızı dolmalık biber, 3 su bardağı kuzu inciklerin piştiği su.

Yapılışı: 1 çay bardağı yağı tavaya alın. Sonra etleri ilave edin. Etler bıraktıkları suyu çekene ve renkleri pembeleşmeye başlayana dek yaklaşık 10 dk. kavurun. Sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. 1-2 dk. kavurdukran sonra unu ekleyin. Bir süre daha kavurup, kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri tavaya aktarın. Salçasını, tuzunu ve suyunu ekleyin. Yaklaşık 1 saat 20 dk. pişirin. Arpa şehriye pilavını hazırlamak için, tereyağını tencereye alın. Eridikten sonra arpa şehriyeleri ekleyin ve pembeleşene dek kavurun. Küp şeklinde kestiğiniz biberleri ilave edin. 1-2 defa karıştırdıktan sonra kabuğu suyulmuş ve ince kesilmiş domatesleri ekleyin. Suyu ve tuzu ilave edin. 5-6 dk. kaynattıktan sonra önceden pişirdiğiniz kuzu incikleri pilavın üzerine dizin. 160 dereceli fırında yaklaşık 20 dk. pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: