Salı, Şubat 07, 2012

Fırında Elma



Malzemeler: 2 adet elma, 1 bardak toz şeker (170 g), 1 tatlı kaşığı tarçın (5 g), 5-6 adet karanfil, Algida Vişne, Algida Limon ve Algida Antepfıstıklı Dondurma (her bir yarım meyveye bir kaşık).

Yapılışı: Elmaları soyup ikiye kesin ve çekirdekli kısmını çıkartın. Elmaları fırın kabına toz şeker, karanfil ve tarçın ile yerleştirin. Önceden 200ºC'de ısıttığınız fırında elmalar yumuşayıp suyu hafifçe karamelleşene kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Servis tabağına alıp Algida Vişne, Limon ve Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın. İsteğe göre çekilmiş fındık veya ceviz de eklenebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: