Cuma, Şubat 10, 2012

Fındıklı Şekerpare



Malzemeler: 2.5 su bardağı un, Yarım su bardağı pudraşeker, 100 gr tereyağı, 1 yumurta, Yarım su bardağı süt, 100 gr toz fındık, 50 gr iri çekilmiş fındık, 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için: 1.5 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Unu büyük bir kaba alıp ortasını açın. Pudraşeker, yumuşatılmış tereyağı, toz fındık, karbonat ve sütü ilave edip karıştırın. Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Bir tarafta şerbet için su ve şekeri tencerede kaynatın. Kıvamını alınca limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Şekerpareyi fırından alın. Ilınınca üzerine ılık şerbeti döküp şerbetini çekene kadar bekletin. Üzerine iri kıyılmış fındık serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: