Cuma, Şubat 10, 2012

Çiçek Kurabiye



Malzemeler: 2 yumurta, 250 gram tereyağı, 4 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı: Un geniş bir kaba elenir. Ortasına bir çukur açılır ve tüm malzemeler eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur (malzemeler isteğe göre miktarların yarısına düşürülebilir). Hamur 2 parçaya ayrılır ve gıda boyası ile renklendirilir ( Gıda boyasını kürdanın ucuyla kullanmanız yeterli, daha koyu renkler çıkarmak için gıda boyası miktarını biraz daha arttırmanız gerekiyor). Renklendirilen hamurdan küçük parçalar kopartılarak elde şekil verilir (istenirse kurabiye kalıpları da kullanılabilir) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 15 - 20 dk. pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: