Perşembe, Şubat 02, 2012

Cacık



Malzemeler: 4 adet salatalık, yarım demet dereotu, yarım kilogram yoğurt, bir çorba kaşığı zeytinyağı, 5-6 diş sarımsak, yeterinde tuz.

Yapılışı:
Geniş bir kaba yoğurdu koyalım. Su katarak biraz cıvımasını sağlayalım. Kabuklarını soyduğumuz salatalıkları küçük küçük doğrayarak sulandırdığımız yoğurda katalım. Sarımsakları tuz ile dövüp malzememize ilave edelim. Zeytinyağını üzerinde gezdirelim ve kıyılmış dereotunu serpiştirerek servise sunalım. Afiyet olsun.

2 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Cacığa bayılırım çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

LezzetOnline dedi ki...

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bizlerde sizleri sık sık ziyaret ederiz. :)