Cuma, Şubat 10, 2012

Boşnak Pilavı



Malzemeler: 5 kişilik:
1 kg pırasa, 2 su bardağı baldo pirinç, 2 adet orta boy havuç, 5 adet tavuk budu, Yarım su bardağı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2,5 su bardağı sıcak su, Tuz.

Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak pirinci, ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. İnce, yuvarlak dilimlenmiş pırasaları sıvıyağda hafifçe diriliğini kaybedene dek kavuralım. Havucu da halka dilimleyip kavuralım. Tavuk butlarını haşlayalım. Tencereden alıp, 3-4 kaşık sıvıyağ ilavesi ile teflon tavada arkalı önlü kızartalım. Ilık tuzlu suda beklettiğimiz pirinci nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Tencereye sıvıyağı ve tereyağmı alıp, kızdıralım. Pirinci şeffafiaşana dek kavuralım. Üzerine pırasaları ve havucu yayıp, tavuk budlarını da yerleştirelim. Sıcak suyu ekleyip, hafif ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Afiyet olsun.

2 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık
:)
vitamin deposu.

LezzetOnline dedi ki...

Evet, aynen öyledir canım. Boşnak yemeklerinin hepsi harikadır. :)