Cumartesi, Şubat 18, 2012

Bonibonlu Kurabiye



Malzemeler: 2 yumurta, 250 gram tereyağı, 4 su bardağı un, 2-3 paket bonibon, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Un geniş bir kaba elenir. Ortasına bir çukur açılır ve tüm malzemeler eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elde şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, 180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 15.20 dk. pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler soğumadan bonibonlar hafifçe bastırılarak yerleştirilir. (İsterseniz tepsi fırına verilmeden önce de bonibonlar yerleştirilebilir.) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: