Malzemeler:
½ kg bezelye, 1 adet kuru soğan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı Luna
margarin, ½ adet limonun suyu, ½ demet ince kıyılmış maydanoz, 200 ml
krema, 6 su bardağı su
Yapılışı:
Luna margarin kızdırıldıktan sonra ince doğranmış kuru soğan ve dövülmüş
sarımsak kavrulur. Üzerine suyu ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da
eklendikten sonra 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Bezelyeler
de ilave edilir ve yumuşayana kadar pişirilir. Karışım ılık hale
geldikten sonra el mikseri ile çekilen çorbaya sürekli karıştırılarak
krema ilave edilir. Arzuya göre tuz ilave edilebilir.
Afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder