Salı, Şubat 07, 2012

Bezelye Çorbası

Malzemeler: ½ kg bezelye, 1 adet kuru soğan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı Luna margarin, ½ adet limonun suyu, ½ demet ince kıyılmış maydanoz, 200 ml krema, 6 su bardağı su

Yapılışı: Luna margarin kızdırıldıktan sonra ince doğranmış kuru soğan ve dövülmüş sarımsak kavrulur. Üzerine suyu ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da eklendikten sonra 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Bezelyeler de ilave edilir ve yumuşayana kadar pişirilir. Karışım ılık hale geldikten sonra el mikseri ile çekilen çorbaya sürekli karıştırılarak krema ilave edilir. Arzuya göre tuz ilave edilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: