Perşembe, Şubat 09, 2012

Ballı Muzlu Ayva Tatlısı



Malzemeler: 4 ayva, 1 elma, 4 muz, 4 yemek kaşığı bal, 100 g çekirdeksiz kuru üzüm, 8 su bardağı su, 6 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı şeker boyası, Tarçın, 8 yemek kaşığı kaymak, 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz.

Yapılışı: Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: