Cuma, Şubat 10, 2012

Bademli Havuç Helvası



Malzemeler: Yarım kg. havuç, 6.5 su bardağı sut, 1.5 su bardağı margarin, 1 çorba kaşığı un, 1.5 çorba kaşığı nişasta.
Süslemek için: Kavrulmuş badem içi.

Yapılışı:
Havuçları rendeleyin. Sütü tencereye koyup, rendelenmiş havuçları içine atın. Havuçlar yumuşayıp eriyene kadar 2 saat pişirin. Daha sonra şekeri ve margarini ilave edip, karıştırın. Yarım saat sonra karışım, helva kıvamına gelecektir. Cam bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba dökün ve kaşıkla bastırıp şekillendirin. Başka bir tabağın içine ters çevirerek dolapta soğutun. Üzerini badem ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: