Cumartesi, Şubat 18, 2012

Badem çorbası

Malzemeler: 2 Çorba kaşığı tereyağı, 3 Çorba kaşığı un, 2 Çorba kaşığı süt, 2 Su bardağı et suyu, 1 Su bardağı dövülmüş toz badem, 1 Adet yumurta sarısı, 1 Adet limon suyu, 1 Çorba kaşığı kırmızıbiber, Tuz
Süslemek için : Badem

Yapılışı: Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın. Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun. Toz bademi ilave edin. Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. 2 Su bardağı sütü ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın. Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 1-2 Taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Bademle süsleyip, servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: