Salı, Şubat 14, 2012

Armutlu Pay



Malzemeler: Armut kompostosu (suyu süzüldükten sonra yarım kilo)
Hamuru için: 2.5 su bardağı un, 1 küçük margarin (125 gr.), 1 çorba kaşığı süt, Bir fiske tuz.
Üstü için: 4 yumurta akı, 4 çorba kaşığı şeker.
Kreması için: 4 yumurta sarısı, 3/4 su bardağı şeker, 2.5 çorba kaşığı un, 2 bardak armut kompostosu suyu, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 1/2 paket vanilya.

Yapılışı:
Un ve yağı bir kaba koyup yağı una yediriniz. Süt ve tuz katıp hamur yapınız. Orta boy çember kalıbı yağlayınız. Hamuru kalıptan 3 parmak büyük açıp, kenarları yükseklik yapacak şekilde kalıba yerleştiriniz. Kabarmaması için bir kaç yerinden bıçakla delip orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz. Hamur pişerken kreması için yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırınız. Yavaş yavaş 2 su bardağı komposto suyu yediriniz. Orta hararetü ısıda pişirip limon kabuğu rendesi ve vanilya katınız. Soğutulmuş pastanın üzerine muntazam yayınız. Armut dilimlerini yanyana diziniz. Diğer bir kapta yumurta akını şekerle birlikte çarparak katı kar haline getirip, armut dilimlerinin üzerine dökünüz. Islak bıçak ucu ile çizerek şekillendiriniz. Aklar hafif sertleşinceye kadar fırında bekletiniz. Soğuyunca çemberi açıp pastayı servis tabağına alınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: