Salı, Ocak 31, 2012

Yumuşak Çikolatalı Kek



Malzemeler: 4 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı kaynar su, 1 su bardağından az tozşeker, 1 tutam tuz, 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz, 4 adet yumurta akı, 100 gram küçük doğranmış çikolata, 2 çorba kaşığı zeytinyağı.

Yapılışı: Yumurta sarılarını bir kapta sıcak su ile çırpıp, köpürtün. Yavaşça şeker ve tuzu ilave edin. Çekilmiş cevizi ekleyin. Yumurta aklarını da ayrı bir kapta çırpıp, çikolata parçalan ile beraber karışıma ekleyin. Tepsiye yağlı kağıt yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Ters çevirip istediğiniz şekillerde kesin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: