Pazartesi, Ocak 09, 2012

Vişneli Milföy



Malzemeler: 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı pirinç unu, yarım çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı tozşeker, 3 adet damla sakızı, 10 adet milföy, 1 su bardağı çekirdeksiz vişne.
 
Yapılışı:
Süt, pirinç unu, un ve şekeri tencereye alın. Damla sakızlarını da tencereye atm. Katılaşmaya başlayıncaya kadar yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde .ocağı kapatın. Arasıra karıştırarak soğutun. Buzluktan çıkarmış olduğunuz milföyler hafif çözüldüğünde ise ortasına hazırladığınız muhallebiden birer kaşık koyup, hamurun çapraz köşelerini hafif çekiştirerek üstte birleştirin. Elinizdeki tüm malzemeleri bu şekilde hazırlayın. Daha sonra orta hararetli fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: