Perşembe, Ocak 19, 2012

Üzümlü Paskalya Çöreği




Malzemeler: 500 gr. un, 3 yumurta, 2 çorba kaşığı margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı mahlep, 1 su bardağı kuru üzüm.

Yapılışı:
Üzümü ve malzemelerin tamamını bir kap içinde yoğurun, hamuru ikiye bölün, parçalardan birisini de ikiye bölün. Büyük parçayaı 1 parmak kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Uzunlamasına 4 şerit kesip saç örgüsü yaparak yağlanmış tepsiye koyun, üzerine bir miktar üzüm koyun. Orta hamurudu aynı şekilde açıp 3 şerit kesin ve saç örgüsü yapın, tepsideki hamurun üzerine yerleştirin. Tekrar üzüm koyun. Son küçük parçayı da açıp 2 şerit kesin burgu yapın bunu da diğerlerinin üstüne yerleştirin, üzerine yumurta sarısı sürüp 150 derece fırında 20 dakika pişirin, ılık olarak dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: