Pazartesi, Ocak 09, 2012

Terbiyeli Ispanak Kökü Kuşhane



Malzemeler: 600 gr. ıspanak kökü, 500 gr. kuzu eti (Küçük kuşbaşı), 100 gr. Bizim Margarin, 3 baş soğan, 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı şeker, Tuz, 1 çay bardağı İçim Süt (Önceden kaynatılmış).

Yapılışı:
Ayıklayıp yıkadığınız ıspanak köklerini sıcak suda haşlayın.
Soğuduktan sonra, pişireceğiniz tencerenin kenarına kökleri gelecek şekilde dizin. Ortası boş kalsın. Diğer bir tencerenin içine Bizim Margarin'i koyup, kızdırın. Soğanı ve etleri ekleyip, karıştırın. Etler sulanıp suyunu çekince, etleri kapatacak kadar su koyup kaynatın.
Hazır olan eti, ıspanağın ortasına koyun ve tuzunu, şekerini ilave edin. Üzerine bir tabak, bastırması için de bir kapak koyup, 25 dakika ağır ateşte pişirin. Bizim Mutfak Un'u, yumurtayı ve İçim Süt'ü koyup, iyice karıştırın ve biraz da yemeğin suyundan ilave edin. Karıştırıp yemeğin üzerine süzdürün. Lezzetini kontrol edip, servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: