Çarşamba, Ocak 04, 2012

Tavuklu Bohça Böreği



Malzemeler:
1 yumurta, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 3 yufka, 1 su bardağı süt.
İç Harç Malzemeleri: 1 su bardağı ceviz, tuz, pul biber, kimyon, 2 tavuk but.

Hazırlanışı:
Süt, yağ ve yumurta çırpılır ve tezgaha yayılan bir yufkanın üzerine sürülür. Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır. Haşlanmış tavuk etinin içine bütün iç malzeme eklenir. Yufkaların kenarları katlanarak kare şekli verilir. Uç kısımlara iç harç eklenir ve zarf şeklinde kapatılır. Üstüne yumurtanın sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: