Perşembe, Ocak 12, 2012

Tarçınlı Armut



Malzemeler: 6 armut (150'şer gram), 60 ml. limon suyu, 4 adet çubuk tarçın (5'er cm. uzunluğunda), 80 gr. şeker, 1/2 limon kabuğu, 250 ml. süt, 1/2 paket vanilyalı puding, 6 top çikolatalı dondurma

Yapılışı:
Armutları soyun, çekirdekli kısımlarını oyarak çıkartın. 20 ml. limon suyunu armutların üzerine serpiştirin, aralarında boşluk kalmayacak şekilde tencereye yerleştirin. Tarçınları, şekeri, limon kabuğunu ve 40 mi. limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın, üstü kapalı olarak orta ateşte 40 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 150 ml. pişme suyundan ayırın, armutları kalan suyun içinde bir gece bekletin. 150 ml. pişme suyu, süt ve vanilyalı pudingi devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaseye alın, soğumaya bırakın. Armutları iyice süzdürün, sos ve dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: