Salı, Ocak 10, 2012

Supangle



Malzemeler: 200 gr Sarelle, 1 kg süt, 100 gr şeker, 4 yumurta, 100 gr nişasta, pandispanya veya bisküvi

Yapılışı:
Sütün 750 gr'ı (yaklaşık 3 su bardağı) ile şekeri bir kaba koyup, kabı ateşe oturtun, ikinci bir kapta yumurta, nişasta, kalan sut ve Sarelle'yi iyice çırpın, süt-şeker karışımına dökün.Kısık ateşte, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve koyulaşınca kabı ateşten alın (karışım çok koyu olursa, biraz süt eklenerek sos kıvamına getirilebilir). Bisküvi ya da pandispanyaları küçük parçalara bölerek, dört kaseye yerleştirip, sosu üstüne dökün. Kâseleri bir süre buzdolabında bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: