Çarşamba, Ocak 04, 2012

Şükür Kurabiye




Malzemeler: 
2 yumurta sarısı, 1 paket margarin(yumuşak), 2 çorba kaşıpı yoğurt(silme), 1 su bardağı toz şeker, 1 limon kabugu rendesi, 1 paket kabartma tozu, aldıgı kadar un
Üzerine: 2 yumurta akı, 2 kahve fincanı hindistan cevizi, 2 kahve fincanı pudra şekeri, 2 kahve fincanı fındık içi

Yapılışı: Hamur yoğurma kabına yumuşak margarini , şekeri, yoğurdu, yumurta sarılarını, limon kabuğu rendesini alıp kremleşene kadar yoğur. Unu ve kabartma tozunu ekle özlü bir hamur yoğur. hamuru yarım cm kalınlıkta açıp bisküvi kalıpları ile keselim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta aklarını çırparak içine hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyip karıştır ve hamurların üzerine bolca sürdükten sonra fındıkları üzerine serpiştir. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında pembe renk alana kadar pişir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: