Salı, Ocak 17, 2012

Soslu Havuçlu Kek



Malzemeler: 4 Yumurta, 3 Su bardağı un, 2 Su bardağı tozşeker, 1 Su bardağı sıvı yağ, 1 Paket kabartma tozu, 2 Su bardağı havuç rendesi, 1 Çay kasığı tarçın, 1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi yada fındık, 1 Paket vanilya.
Kreması: 1 yumurta, 50 gr. tereyağı, 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı un (tepeleme), 1 su bardağı şeker, 2 paket vanilya.

Yapılışı:
Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip düşük ayarla karıştırın. Havuç rendesini, iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştıralım. Kalıbı tereyağı yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine ve yanlarına krema sürelim. Buzdolabında 4-5 saat bekledikten sonra servis yapalım. Kremanın Yapılışı: Tencereye unu, şekeri, sütü, çırpılmış yumurtayı alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Kremayı alıp ateşten soğutalım. Margarinini eritmeden ekleyelim. Vanilyaları ekleyelim. Mikserle yarım dakika çırpalım. Kekin üzerine sürmeye hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: