Salı, Ocak 03, 2012

Sosisli Makarna



Malzemeler: 400 gram kesme makarna, 150 gram sosis, 2 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri, 2 adet yumurta, 1 dal biberiye, 1 çorba kaşığı ince ince kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, istediğiniz oranda karabiber, yeterince tuz.

Yapılışı: Zarları soyulup temizlenen sosisler küp şeklinde doğranır. Küçük bir tavaya biberiye, margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı konur ve sosisler karıştırılarak kavrulur. Sosisler kavrulunca biberiye içinden çıkarılır. Makarna tuzlu suda haşlandıktan sonra soğuk su ile süzgeçte süzülür. Ayrı bir kaba yumurtalar kırılır. İçine rendelenmiş kaşarpeyniri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katarak iyice çırpılır. Haşlanan makarnaların içine boşaltılır. Kaynayan sosisli sos üstüne dökülür ve son bir kere daha karıştırılarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: