Cuma, Ocak 06, 2012

Sıcak Hurmalı Kek

Malzemeler: 400 gram hurma, 2 su bardağı sıcak su, 2 su bardağı tozşeker, 7 çorba kaşığı tereyağı, 4 adet yumurta, Üç buçuk su bardağı un, 2 tatlı kaşığı vanilya, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Sos için: 7 çorba kaşığı tereyağı, 8 çorba kaşığı tozşeker, Yarım su bardağından biraz, fazla krema
Üzerine: Karamelli dondurma

Yapılışı:
Hurmaları soyup, doğrayın ve sıcak suyun içine atın. Bir süre bekletin. Suyun içine 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ilave edin. Ayrı bir kapta tozşeker ve tereyağını çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Mikser ile çırpmaya devam edin. Un ve vanilyayı, içinde hurmaların bulunduğu suya ilave ederek çırpın. Altı çıkabilen 30 cm'lik kek kalıbının içine yağlı kağıt yerleştirin. Malzemeyi içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Kekin ılınmasını bekleyin. Dilimlediğiniz keki, karamel sos ve yanında bir top karamelli dondurma ile servis yapın. Sosun hazırlanışı: Bir kapta şekeri tereyağıyla birlikte karamel olana dek pişirin. Ilınınca, kremayı ilave edip karıştırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: