Cumartesi, Ocak 07, 2012

Sarımsaklı Havuç Borani



Malzemeler: 1 kg havuç, 1 baş sarımsak, 1 kahve fincanı pirinç, Yarım su bardağı zeytinyağı, 1 kesme şeker, Yarım limonun suyu, 2 su bardağı sıcak su, 2 dal maydanoz, Tuz.

Yapılışı:
Sarımsakları soyup kıyın. Havuçları temizleyip halka halka dilimleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Bir kevgirle süzün. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsak ve havucu soteleyin. Limonun suyunu sıkın. Sıcak su ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte havuç yumuşayıncaya kadar pişirin. Havuçlar hafif yumuşayınca pirinci ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: