Salı, Ocak 10, 2012

Saray Yahnisi



Malzemeler: 500 gr. süt dana, 3 çorba kaşığı tereyağı, 5 diş sarımsak, 2 adet domates, 2 adet dolmalık biber, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 kg arpacık soğanı veya küçük boy soğan, 2 adet patates, 1 tatlı kaşığı un, 2 kg su, tuz, karabiber, kırmızıbiber.

Yapılışı:
Büyükçe bir tencereye yağ konur, etler içine atılır. Ayıklanan sarımsaklar da katılarak saldığı suyu çekinceye kadar pişirilir. Sonra üzerlerine un serpiştirilir, 1 akmstesler atıhr. Üzerini geçecek kadar su ilave edilerek pişmeye bırakıfır. Etler iyice yumuşayınca içine ayıklanmış soğanlar, doğranmış biberler, kızarmış parmak patatesler, tuz ve karabiber atarak bir taşım daha kaynatılarak ateşten alınır. Servis yaparken kıyılmış maydanoz ile süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: