Salı, Ocak 10, 2012

Saray Gülü



Malzemeler: 1 kg baklava yufkası, 2 su bardağı ceviz, 1 paket tereyağı (250 gr).
Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 limon.

Yapılışı:
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya terk edilir. Baklava yufkaları yarım dosya kağıdı büyüklüğünde kesilir. Yüzeyine eritilmiş, soğutulmuş tereyağı sürülür. Kenarına dövülmüş ceviz konur. Önce rulo yapılır, sonra gül böreği gibi kendi etrafında dolanır. Yağlanmış tepsiye sıkı sıkı dizilir. Üzerine artan tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Kızarınca fırından alınır. Soğuk şerbet gezdirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: