Çarşamba, Ocak 11, 2012

Şambali Tatlısı (İzmir)



Malzemeler:
2 su bardağı irmik, 1/2 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 2 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 50 gr. badem
Şerbeti için; 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1/2 tatlı kaşığı limon suyu.

Yapılışı:
Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim. Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: