Çarşamba, Ocak 04, 2012

Patlıcanlı Kebap (Mardin)



Malzemeler: 
Yarım kg kıyma, 2 adet patlıcan, 2-3 adet domates, 3-5 adet sivri biber, 1 adet ufak soğan, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, Yarım tatlı kaşığı karabiber.

Yapılışı:
Kıymaya rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biber eklenir 2-3 dakika yoğrulur. Sonra limon kadar parçalar alınır ve yassı şişlere saplanır. Diğer yanda patlıcanlar soyulmadan dilimlenir. Domatesler 4 parçaya kesilir. Biberler birkaç parçaya kesilir. Hazırlanan sebzeler de ayrı şişlere takılır. Kıyma ve sebzeler mangal ateşinde pişirilir. Servis yapılacağı zaman pişen bütün malzemeler orantılı şekilde tabağa yerleştirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: