Çarşamba, Ocak 18, 2012

Paça (Bursa)



Malzemeler: Yarım kg. biftek, 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı et suyu, 4 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı sirke, 8 çorba kaşığı tereyağı, Tuz ve kırmızıbiber

Yapılışı:
Yarım kg bifteği haşlayın. Elinizle didikleyerek küçük parçalara ayırıp, tuzlayın. 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı et suyu, 4 diş dövülmüş sarımsak ve 2 çorba kaşığı sirkeyi mikserden geçirin, elde ettiğiniz karışımı küçük bir tencereye alın. Ocağa koyup, sürekli karıştırarak koyu bir sos elde edin. Didiklenmiş etleri servis tabağına dizin. Üzerine haşladığınız sosu dökün. 8 çorba kaşığı tereyağını ve biberi tavada eritin. Sosu yemeğin üzerine gezdirerek, servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: