Perşembe, Ocak 05, 2012

Mısırunlu Çörek

Malzemeler: 1 paket margarin, 1 su bardağı süt, 2 su bardağı mısır unu, alabildiği kadar beyaz un, 1 paket kabartma tozu, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz
İçi için; yarım kalıp beyaz peynir, 8-10 dal maydanoz

Yapılışı:
Erimiş, ılımış margarin, süt, 1 adet yumurta, 1 yumurta akı karıştırılır, üzerine mısır unu, kabartma tozu, tuz ve kıvam alana kadar elenmiş beyaz un katılır, orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır, 15 dakika dinlendirildikten sonra 2 ceviz büyüklüğünde hamur alınır, unlu zeminde parmak uçlarıyla çay tabağı kadar açılır, iç malzemesi konur, poğaça şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: