Salı, Ocak 17, 2012

Meyve Şekerli Pasta

Malzemeler: 100 gr tereyağı, 100 gr pudra şekeri, 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi, 2 yumurta hafif çırpılmış, 75 gr un, 50 gr taze ekmek kırıntısı, 50 gr erik kurusu ince kıyılmış, 50 gr kiraz şekerlemesi ince kıyılmış, 50 gr badem ince kıyılmış, 25 gr portakal limon kabuğu ince kıyılmış
Üstü için: 75 gr tereyağı, 150 gr toz şeker elenmiş, 1 yemek kaşığı portakal suyu, 1/2 portakal.

Hazırlanışı:
18 cm. çapındaki kek kalıbını iyice yağlayıp, dibine yağlı kağıt döşeyin. Tereyağı, şeker ve portakal kabuğu rendesini hafif ve kar haline gelene kadar çırpın. Yavaş yavaş yumurtaları ve bir kaşık un eklerken çırpmanızı sürdürün. Kalan unu da katıp karışıma iyice yedirin. Ekmek kırıntılarını ve kıyılmış meyveleri de ekleyin. Hazırlanan kalıba döküp, orta kızgınlıktaki fırında 1 saat pişirin. Fırından alınca 5 dakika kalıpta bekletip, sonra soğuması için kalıptan çıkarıp düzgün bir düzeye bırakın. Tereyağı, şeker ve portakal suyunu çırpın. Kekin üstüne ve yanlarına sürün. Yarım portakalın kabuğunu soyun ve beyaz kısımlarını temizleyin. Dilimlere kesip, her dilimi de ikiye bölün ve pastanın üstünü süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: