Çarşamba, Ocak 18, 2012

Maydanozlu Yahni



Malzemeler: 800 gr kuzu eti, kuşbaşı, 20 adet arpacık soğan, 4 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı tuz, 1 adet kabuk tarçın, 1 demet maydanoz, 2 adet domates, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 su bardağı su, 1 adet defne yaprağı.

Yapılışı:
Etler kuşbaşı doğranır, tencerede tereyağı eritilir. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilir. 3 - 4 dakika beraber kavrulur ve kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesler eklenir. 2 - 3 dakika beraber karıştırılıp su eklenerek pişmeye bırakılır. Yaklaşık 30 dakika kadar ağır ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuz, karabiber ve maydanoz yaprakları ilave edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: