Salı, Ocak 17, 2012

Mantarlı Pide



Malzemeler: 250 gr tereyağ veya margarin, 1/2 kg mantar, 2 yumurtanın sarısı, 250 gr un, 1 demet maydanoz nane

Yapılışı:
Un elenir yağla doldurulur. Hamurun ortası çukurlaştırılıp, üç çorba kaşığı su, yumurta sarısı ve tuz ilâve edilerek, yoğurulur. Oklava ile iki milim kalınlığında açılıp yağlanmış bir tepsiye yerleştirildikten sonra, kabarmasını önlemek için, üzerine bir avuç nohut serpiştirilerek, orta ısılı bir fırına sürülür. Pişmeye bırakılır. Bu arada temizlenip yıkanmış mantarlar yağda kavrulur. Tuz, karabiber, nane ve maydanoz da ilâve edilir. Fırında yarım pişen hamurun üzerine yayılır. Bir kez daha fırına sürülüp, on dakika kadar beraberce pişirilir ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: