Pazar, Ocak 01, 2012

Mantarlı Kavurma



Malzemeler: Yarım kg kuzu kuşbaşı, 10-15 adet arpacık soğan, 2 diş sarımsak, 20 adet orta boy mantar, 2 adet domates, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:
Tavaya et atılır yağsız olarak kavurmaya başlanır. Diğer tavaya yağ konur. Isınınca arpacık soğanlar atılır. Rengi dönünce, ince kıyılmış sarımsak ve doğranmış mantarlar eklenir. Mantar solmaya başlayınca ateşten alınır. Diğer tavada kızarmaya başlayan etin üzerine eklenir. En son küp doğranmış domates, tuz ve karabiber de atılır. 10 dakika daha kavrulur. Ateşten alınır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: