Perşembe, Ocak 19, 2012

Mantarlı Erişte



Malzemeler: 300 g mantar, 1 limonun suyu, 1.5 yemek kaşığı tereyağı, 1 diş sarmısak, 200 g krema, 200 ml etsuyu (komprime), 1 tatlı kaşığı nişasta, 50 g şerit halinde doğranmış jambon, yarım bağ maydanoz, karabiber, 200'er g beyaz ve yeşil erişte, yarım bağ fesleğen, 50 g rendelenmiş parmesan peyniri.

Yapılışı:
Mantarları ayıklayarak dilimleyin, üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu damlatın. Mantarları 1 yemek kaşığı tereyağında hafif öldürün, çıkarın ve sıcak bir yerde bekletin. Ezilmiş sarmısağı da kalan tereyağında öldürün. Kremayı ve etsuyu ilave edin, nişasta ile koyultun. Mantarları, jambonu, maydanozu, karabiber ve limon suyunu katın. Erişteleri haşlayın, sos, fesleğen ve parmesan peyniri ile servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: